Novosti

“Koristiti termin Cobov kut kako bi opisali nešto tako kopleksno kao što je skolioza, isto je kao i traženje vlastitog auta na punom parkiralištu samo po boji…Kralježnica se progresijom sve više rotira, pa se svaki napor da se stanje promijeni mora usredotočiti na istezanje i derotaciju, a ne na bočno savijanje.”

Clayton J. Stitzel DC

preuzeto sa https://www.facebook.com/TreatingScoliosis?fref=nf

Schroth kamp

U Splitu, u Centru manualnih tehnika, održan je ljetni Schroth kapm od 1. do 10. 7. 2015. Tretman skolioza proveden je po principu Schroth metode uz nadzor licenciranih terapeuta Petre Šimac, i Jasminke Dedović. Rezultati nakon 10 dana intenzivnog vježbanja su odlični! Zahvaljujemo svima na sudjelovanju i  uloženom trudu!

kamp4-53x53

U Zagrebu,  14.11,2015. održat će se međunarodni simpozij pod naslovom “NEOPERACIJSKO LIJEČENJE SKOLIOZA I KIFOZA” u hotelu Sheraton, u organizaciji Hrvatskog društva za dječiju ortopediju, Hrvatskog liječničkog zbora i “Kuće zdravlja”.  Imat ćemo priliku čuti međunarodne predavače kao što su Dr. Rigo  iz Španjolske, Dr. Zaina iz Italije , te Dr.Landauer iz Austrije koji će nam prenijeti najnovije informacije neoperacijskog liječenja skolioza i kifoza.

Više informacija o nadolazećem događaju možete pogledati na  www.skolioza.hr.

Simpozij ” Neoperacijsko liječenje skolioza i kifoza” koji je održan 14,11,2015, u hotelu Sheraton u Zagrebu bio je pun korisnih informacija kako za fizioterapeute, tako i za liječnike. Osim što smo imali priliku slušati istaknute međunarodne predavače, imali smo priliku i za druženje sa timom iz “Kuće zdravlja” koji su ovaj događaj uz Hrvatsko društvo za dječiju ortopediju, i Hrvatski liječnički zbor odlično organizirali, te ovim putem koristim priliku i zahvaljujem organizatorima na odličnom simpoziju!

image-44a94330fa37dba71f51db9565e3d1c75c4b28c3cd0ced3007e0c98fbadb2bee-V
image-e5c1dbaf1276789aea3979ad41308b8ba572a9980435df9e09ef11109976c771-V

Schroth kamp organiziran u Udruzi Scolio point  održan je u kolovozu 2016 godine. To je 12 po redu Schroth kamp  na kojem su sudjelovala  4 Schroth terapeuta: Nikola Jevtić iz Srbije, Christina Cuka iz SAD te Petra Šimac i Jasminka Dedović iz Splita. Ovim putem im se zahvaljujemo na sudjelovanju, a svim polaznicima čestitamo na postignutim rezultatima!

Schroth kamp organiziran u Udruzi Scolio point, održan je u Splitu 21.8-30.8.2017. godine. Sudjelovali su  Schroth terapeuti Martina Slivonja iz Osijeka, Josipa Jović iz Zadra, te Petra Šimac i Jasminka Dedović iz Splita.Sretni smo što možemo reći da smo zadovoljni rezultatima! Sljedeći Schroth kamp održat će se u Zagrebu, u Taekwondo klubu Dubrava, Koledinečka 3 od 02.01.-08.01.2018. godine. Prijave i informacije o Schroth kampu možete dobiti na e-mail:  jasminka.dedovic@gmail.com

Javno predavanje o skoliozi i Schroth metodi održat će se u Zagrebu 23.10.2017. godine, u prostorijama Impact huba, u Vlaškoj ulici 70E sa početkom u 18,30 sati. Predavanje će održati Jasminka Dedović, licencirani Schroth terapeut, i Nikola Jevtić regionalni Schroth instruktor i mr.cin iz Novog Sada. Pozivamo sve zainteresirane da dođu poslušati o zdravstvenom problemu koji je danas u porastu.

Jučer je Udruga Scolio point održala  predavanje o skoliozi i Schroth metodi u prostorijama Imact huba u Zagrebu. Gost predavač bio je Mr.cin. Nikola Jevtić iz Novog Sada, regionalni Schroth instruktor i ovim putem se zahvaljujemo na sudjelovanju. U jutarnjim satima Udruga Scolio point bila je gost emisije Dobro jutro Hrvatska pa se ovim putem zahvaljujemo HRT-u što su na ovakav način podržali rad Udruge kojoj je jedan od osnovnih zadataka podizanje svijesti o skoliozi i edukacija roditelja djece koja imaju skoliozu, kao i mladih sa ovim zdravstvenim problemom. Zahvaljujemo se svima koji su sinoć došli poslušati nešto više o skoliozi i Schroth metodi. Sa ovim fotografijama dijelimo sa vama djelić sinoćnje atmosfere sa predavanja.

Zaista nam je bila čast što ste došli na ovo predavanje, hvala svima još jednom! Na sljedećrm linku možete vidjeti kako je to izgledalo u emisiji Dobro jutro Hrvatska.

http://magazin.hrt.hr/411604/znate-li-sto-je-skolioza

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: