ISST KAMP

ISST  Kamp je skraćenica od International Scoliosis Schroth therapy Camp a radi se o intenzivnom specifičnom grupnom tretmanu djece koja imaju skoliozu po originalnoj metodi Katharine Schroth. Kamp je prvenstveno namijenjen djeci koja imaju idiopatsku skoliozu i /ili kifozu uključujući i Scheuermanovu kifozu(kifoza koja nastaje iz specifičnog razloga nazvana po autoru). 

Cilj kampa jest:

  • edukacija pacijenata o njihovom tipu skolioze i kako ona djeluje na posturu
  • naučiti pacijente kućnom programu vježbanja (HEP) sa ciljem korekcije posture autokorekcijom u sve tri ravnine tijela
  • naučiti ih primjeni Schroth principa u svakodnevnim aktivnostima (ADL)
  • stabilizacija korektivne posture naglašavajući važnost vježbanja i primjene principa u svakodnevnim aktivnostima
  • u slučaju da dijete nosi ortozu, naučiti ga barem jednoj vježbi u ortozi . Ukoliko je ortoza dobro napravljena, motivacija za njeno nošenje mogla bi se povećati

ISST Kamp traje 7 dana. Dnevno vježbanje tijekom kampa je 4 sata i 30 minuta odijeljeno pauzama od sat vremena.

Prvog dana provode se specifična mjerenja koja se bilježe svakom djetetu u njegovu knjižicu  u kojoj će kasnije biti označene vježbe koje je dijete  radilo  na kampu kao i određene vježbe koje će raditi u kućnom programu. Također će biti zapisane napomene o korektivnim pozicijama u svakodnevnim aktivnostima. Tu knjižicu dijete nosi sa sobom po završetku kampa.

Najmanji broj djece prijavljene na kamp je 8. Kamp se provodi pod stručnim nadzorom najmanje 2 licencirana Schroth terapeuta, ovisno o broju prijavljene djece.

Kada je dijete prijavljeno na kamp, poželjno je da ima nalaze i RTG snimku skolioze po mogućnosti ne stariju od 6 mjeseci kako bi vježbe koje će dijete provoditi bile što adekvatnije njegovom tipu skolioze.Zadnji dan kampa su rezervirani termini za razgovor sa roditeljima djece kada će im Schroth terapeut objasniti što se radilo sa njihovim djetetom  što bi bilo dobro učiniti dalje nakon kampa.

ISST kamp se provodi diljem Europe. Idejni začetnik ovog kampa je Mr.cin Nikola Jevtić, regionalni Schroth instruktor, a sada je kamp dio S-C-S Instituta (Spine-Concept-Sobernheim Institut), u Njemačkoj odakle i potječe ova metoda. U Republici Hrvatskoj ISST kamp provode Petra Šimac, bacc. physioth, licencirani Schroth terapeut u  Splitu, te Jasminka Dedović, bacc. physioth, licencirani Schroth terapeut u Zagrebu.

Više o Scroth kampu možete doznati na linku http://www.scoliosis-rehabilitation.com/isst-camp/

 

Odvojili smo nekoliko fotografija sa prethodnih Schroth kampova

Završio je još jedan ISST kamp! Održan je u Taekwondo klubu Dubrava u Zagrebu. Osim što su djeca vrijedno izvodila vježbe po metodi Katharine Schroth, bila je to prilika za druženje i razmjenu iskustva i znanja kolega koji su vodili kamp i kolega volontera koji su na ovaj način dobili priliku upotpuniti praktično znanje. Izdvojili smo za vas nekoliko fotografija sa kampa.

Sljedeći ISST kamp biti će organiziran u periodu 18.06. do 24.06.2018 godine u Korektivi, Krapinska ulica 38 u Zagrebu.


 

Još nekoliko sličica sa kampova u Zagrebu iz lipnja i kolovoza.

Sljedeći ISST kamp u Zagrebu će biti organiziran od 03.01. do 09.01. 2019. godine na adresi Nova cesta 1, Zagreb.

%d blogeri kao ovaj: